Verwarming op de slaapkamer

Een slaapkamer is de ruimte in huis waar je misschien wel de meeste tijd doorbrengt. Toch is die slaapkamer bij veel mensen een ondergeschoven kindje. Om de slaapkamer prettig en leefbaar te houden, is het van belang dat je zorgt voor een goede en degelijke mogelijkheid tot verwarming van de ruimte. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Zorg voor degelijke radiatoren

De meest voorkomende wijze van verwarmen is middels radiatoren. Een radiator kan een ruimte snel verwarmen tot een behaaglijke temperatuur. Toch is de warmte van een radiator heel niet zo uitzonderlijk behaaglijk. Het wordt er wel warm, maar de warmte voelt vaak onprettig aan, maar hoe komt dat eigenlijk? De radiator bevindt zich vaak op één plek in de kamer. Als het goed is, is er geen wind in de kamer en hangt de lucht dus feitelijk stil. Hierdoor wordt de lucht in de directe omgeving van de radiator enorm heet en blijft de lucht in de rest van de kamer aanzienlijk lager van temperatuur. Daardoor voelt de ruimte qua temperatuur heel ongelijkmatig aan waardoor het niet prettig is om er lange tijd te verblijven. Bovendien krijgen veel mensen hoofdpijn van de warmte van radiatoren, iets dat voornamelijk toe te schrijven is aan de droge lucht die veroorzaakt wordt.

Zorg voor goede vloerverwarming

Een betere soort warmte is die van vloerverwarming. Vloerverwarming ligt verspreid over de hele ruimte, waardoor de ruimte gelijkmatig verwarmt wordt en de hele ruimte daardoor aangenaam warm wordt, in tegenstelling dus tot radiatoren waar de warmte heel ongelijkmatig is. Daardoor is warmte van vloerverwarming veel prettiger en aangenamer dan warmte van radiatoren. Mocht je de keuze hebben dan kun je dus veel beter kiezen voor aangename vloerverwarming. Bovendien voelt de vloer hierdoor warmer aan waardoor je niet snel koude voeten krijgt en waardoor je hele lichaam opwarmt zodra je de verwarmde kamer betreedt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *