Uitgebreide keuzes om op te slapen

blog afbeeldingWanneer je een bed wilt gaan uitzoeken, kom je er al snel achter dat je keuzemogelijkheden zeer uitgebreid zijn. Vaak weet je ook zelf niet precies wat je wilt. Voor jou is het het belangrijkste dat je bed lekker ligt en daarom ga je vaak precies op de keuze van de verkoper af. Daarnaast is het belangrijk dat het design meubels zijn die precies de sfeer geven die jij wilt creëren.

Boxspring of ledikant

Er zijn echter hele verschillende bedden. Wanneer je het over de uitstraling van het bed hebt kun je kiezen tussen boxsprings en ledikanten.

Een boxspring bestaat uit een frame, waarin zich veren bevinden. Vandaar de naam boxspring. Daarbovenop ligt een matras. Wanneer het gewenst is kan hierboven op nog een topmatras worden toegevoegd. Een ledikant is een bed met een gewone bodem. Dit kan een lattenbodem zijn of een spiraalbodem.

Traagschuim matras

Wanneer je wilt kiezen uit verschillende matrassen, kan je kiezen voor bijvoorbeeld een hard matras, of een zachter matras. Ook is het voor veel mensen belangrijk of het matras wel een tijdje mee kan gaan. Zo is het bekend dat traagschuim matrassen een uitstekende levensduur hebben tot wel 15 jaar. Dit is een van de redenen  dat ze veel worden gebruikt in ziekenhuizen.

Pocketveringmatras

Ook pocketvering matrassen zijn populair onder de Nederlanders. Ze zorgen voor een goede drukverdeling wat het Latexmatras ligcomfort enorm ten goede komt. Ze zijn zowel geschikt voor ledikanten als boxsprings. Daarnaast zijn ze prijstechnisch aantrekkelijk, omdat de verkopers hier redelijke marges voor kunnen vragen. Daar profiteren de klanten ook weleens van. Het nadeel is echter dat het matras onhygiënisch is doordat er veel open ruimtes in zitten. De levensduur varieert sterk van ongeveer 5 jaar tot 15 jaar.

Ten slotte is er nog de keuze voor een latexmatras. Dit matras bied weinig ventilatie doordat het voor een groot gedeelte bestaat uit rubber. Dit kan echter worden gecompenseerd doordat er matrassen zijn ontwikkeld die wel een open celstructuur hebben. Een latexmatras is daardoor wel een warm matras en ideaal voor een koude winter en daardoor kan je altijd goed slapen. De levensduur is echter enigszins beperkt tot tien jaar.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *