Pure zijde als natuurlijk schoonheidsproduct

Natuurlijke schoonheidsproducten en behandelingen staan steeds meer in de belangstelling. We gebruiken liever niet al te veel synthetische materialen op onze huid en in ons haar. Producten die puur natuur zijn genieten vaak de voorkeur. Zo zijn er steeds meer biologische schoonheidsproducten te verkrijgen. Ook zijn er steeds meer recepten om bijvoorbeeld zelf haarmaskers, gezicht crèmes, deodorant en shampoo te maken. Hiervoor worden o.a. baking soda, komkommer, honing, citroensap, Aloë Vera en nog vele andere producten gebruikt.
Wellicht vindt u de bio-producten wat aan de dure kant en ziet u het zelf maken van natuurlijke producten ook niet echt zitten. Niet gevreesd, want er zijn nog goede alternatieven die u kunt gebruiken als schoonheidsverzorging. Zijde biedt de uitkomst!

De kracht van zijde
Zijde kan wonderen doen voor uw haar en huid is 100% natuur (puur zijde). Wat is de kracht van zijde en wat kan het positieve effect zijn voor uw huid en haar?

Aminozuren
Zijde bevat aminozuren, die van nature een hydraterende werking hebben. Wanneer u op een zijden kussensloop slaapt of onder een zijden dekbedovertrek, wordt u huid constant gehydrateerd. Een droge huid is vatbaarder voor rimpels en oneffenheden. Met een goede hydratatie wordt uitdroging voorkomen. Ook wordt uw haar gehydrateerd wat uitdroging en gespleten haarpunten voorkomt.

Vochtregulerend
Zijde is vochtregulerend, in tegenstelling tot katoen. Katoen neemt enkel het vocht op. Dit klinkt wellicht als een voordeel, maar niets is minder waar aangezien het de huid uitdroogt. Zijde daarentegen werkt ook vochtregulerend, waardoor de huid contant gehydrateerd wordt.
Antistatisch en antiallergisch

Zijde is antistatisch en antiallergisch. De antistatische werking heeft een positieve uitwerking op uw haar en voorkomt dat u in de ochtend wakker wordt met haar wat alle kanten op staat. De antiallergische eigenschappen zijn een groot voordeel voor die met een gevoelige huid of een allergie. Ook heeft huisstofmijt geen kans van overleven in zijde
.
Glad en zacht
Doordat zijde zo enorm glad en zacht is, worden slaapvouwen voorkomen. Door de gladheid vouwt de huid, indien deze in een kreukel is komen te liggen, direct terug omdat de stof simpelweg te glad is. Dit kan er voor zorgen dat permanente rimpels worden voorkomen of verminderd. Katoen is vaak te stug voor onze delicate gezichtshuid en kan oneffenheden verergeren, wanneer de stof tegen de huid aan schuurt. Zijde daarentegen heeft door de zacht- en gladheid min of meer een polijstende werking. Er is van alles te krijgen, van zijde gezichtsmasker, pyjama’s, dekbedovertrekken tot aan zijden kussenslopen. Omhul u in zijde van zijdespecialist Silk Heaven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *