Matras impregneren

Impregneren is een behandelmethode ter preventie van vuil voor meubels. Door de meubels te impregneren ontstaat er een laag bescherming op de meubelstof. Dit onzichtbare laagje is niet te voelen of te ruiken. Je merkt wel dat de meubelstuk makkelijker vlekken afstoot na het impregneren. Het is zeker aan te raden bij nieuwe meubelstukken of pas gereinigde zitmeubels.

Waarom impregneren

Als je een matras of een ander meubelstuk hebt dat al 5 jaar of ouder is, dan heeft deze ongeveer 1,5 miljoen huisstofmijten, huidschilfers, bacteriën, schimmels en virussen,. Huisstofmijten scheiden tijdens hun levensduur in een matras 220 keer zijn lichaamsgewicht af. Aangezien de matras na 5 jaar vol zit met  gevaarlijke stoffen en allerlei bacteriën of virussen, is het nodig om de matras goed te reinigen en te impregneren. En nu is de vraag, waarom is impregneren nou zo belangrijk?

Na het impregneren gaan je meubels een stuk langer mee. Niet alleen vuil krijgen minder grip op de oh-zo kostbare meubels. Ook worden vlekken na het impregneren afgestoten. Nieuwe meubels zijn al vaak in de fabriek geïmpregneerd. Echter kan het beschermend laagje na een tijd vervagen, waardoor het nodig is om je meubelstuk opnieuw te impregneren.

Er zijn veel voordelen bij het impregneren van je meubelstukken. Impregneren is net als een regenjas die je beschermt tegen nat worden. Meubels worden met impregneren beter beschermd tegen allerlei soorten ongelukjes van buitenaf. De speciale impregneermiddel dat een moleculaire structuur heeft zorgt ervoor dat vuil zich minder goed hechten aan stofvezels van uw meubels. Als u bijvoorbeeld drinken morst, dan merkt u dat de drinken niet lang op de stof blijft liggen. Dit geef je dan weer tijd om de vloeistof op te deppen met een schoon doekje. Erg ideaal als je een kind hebt of huisdieren in je huis rond hebt lopen. Matrassen kunnen ook geïmpregneerd worden, want impregneren kan toegepast worden op alle materialen die van stof zijn gemaakt. Dus niet alleen een fauteuil of een bankstel, maar stoelen ook. U verlengt op deze manier automatisch de levensduur van ieder behandeld oppervlak of meubelstuk. De grootste voordeel van impregneren is het feit dat je vuil en vlekken steeds vóór bent.

Wanneer impregneren

Impregneren kan na of tijdens het reinigen van de bank of matras.  Als u een nieuwe meubelstuk of matras hebt gekocht dan is het verstand om het te impregneren voordat je gebruik maakt van deze meubelstukken. Je kan je matras zelf impregneren. Er zijn verschillende soorten impregneer middelen op de markt. Ieder met een eigen werkingsduur. Een standaard impregneer middel zal ongeveer een jaar werkzaam zijn. Een wat kwalitatiever impregneer middelen hebben een langere werkingsduur. Wanneer je een top resultaat wilt, dan kan je ook ervoor kiezen om je matras door een professionele reinigingsbedrijf te laten impregneren. Je bent dan zeker dat je matras goed wordt behandeld en je krijgt bovendien waarde voor je geld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *