Kinderbedden

Kinderen hebben vaak een eigen wil. Hoewel ouders dit vaak enigszins proberen te sturen, zijn kinderen van jongs af aan al bezig met hun eigen keuzes maken en hun eigen wil volgen. Op het gebied van interieur is dit niet anders. En juist bij kinderen is dit erg lastig omdat een kind vaak een duidelijke wil heeft, maar deze wil is ook vaak een momentopname. Hoe kies je dan het juiste interieur voor de slaapkamer van uw kind?

Kleine kinderen…

Voorop staat dat u bereidt moet zijn met uw kind te willen meedenken. Voor kinderen is hun slaapkamer naast een plek om te slapen vooral een plek om ongestoord te kunnen spelen en hun fantasie de vrije loop te laten. In plaats van dit in te perken door een kale slaapkamer samen te stellen, kan deze spelvreugde en ontwikkeling van fantasie ook gestimuleerd worden. Dit kan in de creativiteit van de decoraties van een slaapkamer gezocht worden (denk hierbij aan meubels of sierkussens), maar kan tegenwoordig ook door middel van gave kinderledikanten gestimuleerd worden. De Disney bedden zijn hiervan een goed voorbeeld. Deze bedden bieden naast een prima slaapplek ook een geweldige plek om te spelen. Daarnaast bieden deze ledikanten ook voldoende opbergruimte voor speelgoed, waardoor kinderen ook op een verantwoorde manier met hun speelgoed om kunnen gaan.

…worden groter

Natuurlijk komt ook de tijd dat al deze ‘kinderlijke’ ledikanten niet meer stoer genoeg worden gevonden. Kleine kinderen worden groot en willen groter gaan slapen. Stapelbedden en hoogslapers worden dan favoriet, ook als er maar één kind in de kamer slaapt. Hoogslapers zijn uitstekend geschikt voor kinderen die ook een eigen bureautje willen hebben, waaraan zij zelf kunnen knutselen of tekenen. Een stapelbed daarentegen is bij uitstek geschikt voor logeerpartijtje, zo heeft u altijd een extra bed achter de hand.

De tijd dat een kinderkamer een saaie, kale kamer was, is dus al lang een gepasseerd station. Probeer met uw kind een leuke kamer samen te stellen, waarin hij of zij zich volledig kan ontplooien. De slaapkamer blijft namelijk de enige ‘eigen’ plek voor een kind en dat is ook wat waard!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *