Het inrichten van je slaapkamer

Het inrichten van je slaapkamer is erg leuk maar wordt toch vaak vergeten en misschien soms zelf als onnodig bevonden om hier echt een warme en aangename ruimte van te maken. Je komt hier toch alleen maar om te slapen? Toch is het natuurlijk wel erg belangrijk dat je in je slaapkamer echt tot rust kunt komen. Het decoreren en inrichten van je slaapkamer wordt dan ook steeds meer gedaan. Maar waar dien je nou allemaal rekening mee te houden en welke mogelijkheden zijn er?

Elektriciteit

Wanneer je gaat beginnen met het inrichten van je slaapkamer is het slim om te controleren op de elektriciteitsvoorzieningen in je slaapkamer. Dan kun je bepalen waar je licht, televisie of misschien wekker komt te staan en kun je alle snoeren wellicht wegwerken .

1

Bed

Zorg er voor dat het bed, zeker wanneer dit een tweepersoonsbed is, van beide kanten instapbaar zijn. Natuurlijk is het ook erg belangrijk dat je een geschikt bed hebt, niet alleen wat betreft de looks maar zeker ook dat je hier een goede houding en hebt en lekker kan slapen. Win daarom altijd advies in bij een slaapspecialist wanneer je een nieuw bed gaat aanschaffen.

Ventilatie

De ventilatie in je slaapkamer is erg belangrijk. Een vochtige en slecht geventileerde slaapkamer kan zelf de oorzaak zijn van diverse gezondheidsklachten. Wanneer natuurlijke ventilatie niet voldoende is kun je er aan denken om bijvoorbeeld een ventilatierooster te plaatsen. Zorg er sowieso voor dat je de slaapkamer regelmatig laat luchten door de ramen op te zetten.

Kleine slaapkamer?

Wanneer je een kleine slaapkamer hebt heb je hier gelukkig allerlei verschillende oplossingen voor. Niet alleen heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid gebruik te maken van bijvoorbeeld hoogslapers, compacte maar geordende kasten en bedden met ingebouwde opbergruimte. Je dient bij een kleine slaapkamer vaak net een beetje creatiever om te gaan met de ruimte die je wel tot je beschikking hebt.

2 

Vloer

In je slaapkamer is het natuurlijk ook belangrijk dat je goed kunt slapen, het is dan ook belangrijk dat je vloer ‘stil’ is. Dat je bijvoorbeeld geen last hebt van voetstappen wanneer een ander eerder uit bed dient te gaan. Daarnaast is het ook aan te raden een vloer te nemen welke hygiënisch en onderhoudsvriendelijk is, denk bijvoorbeeld aan een PVC vloer of vinyl.

Woonstijl

Wanneer je je slaapkamer aan gaat kleden kun je bijvoorbeeld een moodboard aanhouden. Wanneer je een moodboard gebruikt heb je een leidraad zodat je interieur een bepaalde sfeer meekrijgt in zowel accessoires als bijvoorbeeld beddengoed en de kleur van je muren. Zo krijg je een slaapkamer waar je heerlijk in tot rust kunt komen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *