Algemene slaapadviezen

Slapen is iets wat we allemaal dagelijks moeten doen. Sommige mensen vallen als een blok in slaap op het moment dat ze een bed zien, anderen hebben hier wat meer moeite mee. Een slechte nachtrust zo nu en dan is niet schadelijk voor je, hooguit vervelend. Wanneer je overdag minder goed gaat functioneren door slaapgebrek wordt het wel een probleem. Wat kun je doen om te voorkomen dat we ‘s nachts wakker liggen? Een goede nachtrust is een bepalende factor voor de kwaliteit van je dagelijkse leven.

Kwaliteit bed

Natuurlijk begint een goede nachtrust bij een fijn bed. Een bed, matras, dekbed en hoofdkussen zijn belangrijke factoren om lekker te kunnen slapen. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een bed? En is jouw bed toe aan vernieuwing? Wat zijn belangrijke punten die je moet overwegen bij de keuze of je wel of geen nieuw bed gaat aanschaffen? De Been slaapadviseurs kan je hierbij helpen. Zij zijn specialist op gebied van slapen. Wil je toch graag alvast een indicatie voor jezelf hebben of je bed nog goed is? Beantwoord dan deze vragen:

  • Bied het matras nog genoeg ondersteuning? Is het nog stevig genoeg?
  • Zijn de hoofdkussens nog genoeg ondersteunend?
  • Worden de dekens wekelijks of dagelijks gelucht?

Algemene tips betere nachtrust

  • Stop met het drinken van koffie, of beperk je koffie-inname
  • Drink meer kruidenthee, voor het slapen gaan is kamille thee een aanrader door de rustgevende werking van het kruid
  • Zorg dat je overdag voldoende beweegt
  • Beperk inname van suiker
  • Eet gevarieerd en gezond
  • Zorg voor een vast dag- en nachtritme. Ga dagelijks op dezelfde tijd naar bed

Inrichting slaapkamer

Een rustige slaapkamer heeft meer invloed op je slaap dan je in eerste instantie zou denken. Kleuren doen veel. Heb je bijvoorbeeld een hele felle rode kleur muur? Dan zul je ongetwijfeld minder goed slapen dan wanneer je een rustgevende lichtblauwe muur hebt. Daarnaast is een goede ventilatie en een donkere slaapkamer ook van belang. Een slaapkamer dient rust uit te stralen. Niet alleen het interieur, ook de sfeer. Een opgeruimde kamer, weinig elektronische apparaten en een heerlijke lavendelolie kunnen een bijdrage leveren aan een ontspannen sfeer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *